اورژانس واقعی در ارتودنسی بسیار کم می باشد، اغلب مشکلات را می توان در متزل تسکین داد. اگر مشکلی به وقوع پیوست که نتوانستید آن را با توجه به دستورات زیر حل کنید با ما تماس بگیرید.
1) دندان درد:
در ارتودنسی، بیمار در دندان درد در دو مرحله مشکل خواهد داشت:
i) هنگامی که برای قرار دادن وسایل اولیه (بند) از جداکننده های پلاستیکی در بین دندانها استفاده می شود. برای کاهش ناراحتی بهتر است بیمار از خوردن غذاهای سفت خودداری نماید. در صورت درد شدید می توان از مسکن های را یج مانند استامینوفن استفاده نمود.
ii) درد و ناراحتی که بعد از جلسات کنترل و تعویض سیم ها احساس می شود.این درد تا حدی طبیعی می باشد و علامت مشخصه آن تشدید درد هنگام جویدن غذا می باشد.در این موارد دهان شویه آب گرم که در آن یک قاشق چای خوری نمک حل شده باشد و جویدن آدامس های نرم بدون قند مفید خواهند بود.
2) افتادن کش ها:
در صورتی که کش های جدا کننده دندانها بلافاصله بعد از قرار دادن، از محل خود افتاد، با ما تماس بگیرید. در صورتی که جدا کننده ها یک یا دو روز قبل از وقت تعیین شده بطور خودبخود و بدون دستکاری شما افتاد، معمولاً نیاز به مراجعه مجدد نیست.
3) شل شدن بند:
در صورتی که حلقه های در برگیرنده دندانهای آسیاب بزرگ شل شده، از خارج کردن آنها اجتناب کرده و در جلسه کنترل، آنرا به ارتودنتیست یادآوری نمایید.
4) تحریک با سیم:
اگر دستگاه شما باعث آزرده شدن مخاط شما شده سعی کنید توسط چیزی شبیه گوش پاک کن یا پاک کن انتهای مداد آنرا از محل دور کنید. در صورتی که امکان دور کردن سیم از ناحیه وجود ندارد، سعی کنید انتهای آنرا با قطعه کوچکی از موم ارتودنسی یا پنبه بپوشانید.
5) وسیله جدا شده:
چنانچه براکتی جدا شده است اگر شما را اذیت نمی کند تا وقت تعیین شده صبر کنید و چنانچه باعث درد یا آزردگی مخاط شده با ارتودنتیست تماس بگیرید.در صورت عدم دسترسی به ارتودنتیست می توانید بر روی آن موم بچسبانید.
6) بلعیدن وسیله:
در صورتی که کش های قرار داده شده را بطور اتفاقی بلعیدید، جای نگرانی وجود ندارد.اگر در مورد قطعات فلزی چنین اتفاقی افتاد نگران نشده و با ارتودنتیست تماس بگیرید.
7) استفاده از هدگیر:
برخی مواقع ناراحتی ناشی از هد گیر بدلیل استفاده نادرست آن می باشد. لازم است آنرا به صورت منظم با توجه به دستورات ارتودنتیست خود استفاده کنید.
|